Welkom en Sinterkerstklaas
Door: Hiko
Blijf op de hoogte en volg Lisette
31 December 2007 | Nederland, Hengelo
Welkom op onze nieuwe site door hondenland! Hondenland is een plekje in Houten dat zich enkele keren per jaar verplaatst naar verre gebieden, meestal onder het katoenen tentdak van mijn baasjes. Dat noemen ze vakantie en dan mag ik mee.
Dit jaar gaat er iets bijzonders gebeuren: mijn zusje Shinju heeft een nest van 5 puppies en er komt er eentje bij ons wonen. Nou, dat zal wat worden... Als ze net zo'n ettertje wordt als ik krijg ik mijn poten er nog aan vol! Ik had toen ik klein was een heleboel haren van de staart van Kaatje afgetrokken, maar dat moet die kleine niet bij mij flikken!
Op 30 december waren we bij "Opa" in Hengelo. Daar hadden ze onder de kerstboom allemaal pakjes neergelegd en het is hartstikke spannend om die uit te pakken en te kijken wat er in zit. Het duurt wel lang allemaal. De mensen zitten allemaal papiertjes voor te lezen alsof ze niet willen weten wat er in de kadootjes zit... Onbegrijpelijk! Dat duurt maar en duurt maar, hele verhalen rijmen die lui bij elkaar. En ik maar wachten!
Gelukkig zat er ook wat voor mij bij. Van Opa kreeg ik een grote kluif en van het vrouwtje een pretpakket met allemaal hypo-allergene lekkere dingen die ik mocht eten. Ook had ze wat brokjes voor me ingepakt die ik al lang door het papier heen had geroken natuurlijk. Ik wees het pakje meteen aan, maar moet natuurlijk eerst op mijn beurt wachten. Een mazzeltje had ik wel: alleen opa had een gedicht voor me gemaakt. Mijn vrouwtje kent me goed en weet wel dat ik niet van dat geneuzel houd. Geen woorden maar daden!
Jammer dat het nu weer een jaar duurt voordat ze weer zo iets doen...
Verder hebben we die kleine rode eenhapskat te logeren. Hij maakt het veel te goed, want hij sloopt de hele tent boven. Hij past tussen de spijlen van het traphekje en kruipt steeds verder het huis in. Gelukkig vindt hij me wel eng. Wat een druktemaker is dat, zeg. Het baasje en vrouwtje zijn helemaal gek met hem. Ach, ik doe mijn best om rustig te doen tegen hem. Nog even en ik krijg een blauwe helm voor de bewaarde vrede hier...
Tussen het geknal door wens ik jullie een heel gelukkig 2008 (en dat mijn aanstaande huisgenoot maar niet haar scherpe puppygebit in jullie zal zetten, hahaha! En in mij ook niet! ;-)
07 Januari 2008 - 12:14
Irene:
Wat een leuk verhaaltje weer.
groetjes Irene