Cursus voor Lisette en voor Tora - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu Cursus voor Lisette en voor Tora - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu

Cursus voor Lisette en voor Tora

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

16 Maart 2008 | Nederland, Amsterdam

Omdat het opvoeden van een pup toch wel veel energie kost, maar ook vreselijk leuk is en die energie meeeeeeer dan waard is heb ik nu een rustig weekje. Maandag was ik vrij en heb ik lekker rustig aangetutteld thuis. Dinsdag en woensdag lekker gewerkt, met Tora 3 uur per dag in het hok onder het bed in de kelder.
Het waaide af en toe behoorlijk en haar oren wapperen alle kanten op. Maandag stond het rechter oor iets meer, maar het linker oor is intussen veel meer staand dan rechts.
Donderdag had ik cursus in hotel V.d. Valk bij Schiphol. Tora had woensdagavond al een paar keer gebraakt en ook de nacht van woensdag op donderdag nog een keertje. Er kwamen stukjes afgekloven buffelhuid uit. Ik ben het niet gewend dat oosterlingen geen tafelmanieren hebben en te grote stukken inslikken. Ze lijkt wel een Duitse Herder... Zucht...
Donderdagochtend maar wat blikvoer gegeven, en gewapend met een rol WCpapier, plasic zakjes, een kong gevuld met blikvoer, brokjes, een flesje water en een bakje ging ik met Tora naar de cursus. Hiko bleef thuis bij Harry die een late dienst had.
In de trein in de spits ging alles prima, en vandaag braakte ze 1x tijdens de cursus. Het was alleen maar slijm en geen buffelhuid meer.
Tijdens de lunch was er o.a. gerookte zalm, en daar heb ik ook een stukje van aan Tora gegeven.
De cursus was leuk, en lekker praktijkgericht. Ik was er zelfs niet eens de oudste, en er waren meer oude rotten in het vak.
Ik realiseerde me ineens dat Hiko als pup ook mee is geweest naar een cursus en toen ook nog heel sociaal was. De tijd zal het leren hoe Tora zich ontwikkelt. De fokker en ik hebben in ieder geval ons best gedaan...
Vrijdag was weer een rustige dag en Tora was eindelijk het stukje buffelhuid kwijt dat haar dwars zat. Vannacht kwam het er uit. De tuttebel had een stuk van 2x2 cm. ingeslikt! Geen wonder dat haar maag in opstand kwam. Maandag eerst maar haar hok inspecteren en alle kleine stukjes buffelhuid weghalen voor de schrokop.
Zaterdag was het weer hondenschool. Het gesjouw op de trap van 14 kilo hond begint zijn tol te eisen en ik begin mijn rug behoorlijk meer dan normaal te voelen. Harry was zo lief om op te staan en me naar Overvecht te rijden met Tora, ondanks dat hij een late dienst had gehad.
Tora ligt prinsheerlijk op Harry's mooi gemaakte plek in de auto en kijkt eigenwijs mee over onze schouders.
Op de hondenschool zat ik enorm te klooien. Het is veel bukken en met een riem, een speeltje, mijn stok en brokjes kom ik steeds een of meerdere handen te kort.
Nieuwe oefening: via "poot" naar "Hi five", en herhaald werden spelen, zit, af en aan de lijn lopen.
Na de hondenschool hebben we nog een bakkie gedaan bij Edith en Ben. Ben is super-aanhankelijk en begroet heel gezellig.
's Middags kwam Ma nog even langs en daarna heb ik na een wandeling met de honden lekker liggen maffen.
Zondag hebben we het huis weer wat op orde gebracht en al vast wat dingen voor de aanstaande vakantie ingepakt.

• 17 Maart 2008 - 14:22

Peter En Betty:

Het is steeds weer genieten van verslag en foto's, vooral die waar Hiko en Tora samen op staan, neem nou "Jut en Jul! prachtig!Hiko heeft trouwens een zeer aandoenlijk hoofd.

Lieve groet.