Laat weg en noodweer
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
07 Augustus 2008 | Duitsland, Tarp
Om half drie verlieten we Hengelo en de reis verliep verder vlot. Bij Hamburg zijn we altijd voorbereid op file, maar een andere bui zagen we hangen. Harry zag hem het eerst in zijn spiegel. Een donkergrijze lucht die weinig goeds voorspelde kwam sneller dan wij reden naar het noorden. Dat voorspelde niet veel goeds, aangezien we de tent wilden opzetten. We waren al laat en morgen gaat de boot vroeg in de middag. We moesten dan wel in Noord Denemarken zijn, anders halen we hem nooit! In de auto was het droog en langzaam haalde de onweersbui ons in. Bij Flensburg hadden we al een kwartier in de gutsende regen gereden en we besloten een Gaststätte of pensionnetje te zoeken. Het centrum van Flensburg ligt in een kom en die was behoorlijk aan het vollopen. De Flensburger Förde had er zijn handen aan vol om al dit water af te voeren naar de zee. De weg leek wel een rivier en het leek wel nacht, zo donker was het!
Bij een backpackershotel was een mevrouw zeer bereid om ons te helpen hoewel ze zelf volgeboekt zat. Na een aantal telefoontjes had ze een plekje voor ons geregeld, alleen moesten we een klein stukje terugrijden. Nee, niet Flensburg in, want in de stad staat nu de boel blank!
We vonden onze kamer in het plaatsje Torp, iets onder Flensburg en hebben daar heerlijk gewandeld in de regen, gedoucht en geslapen.