Nog een weekje! - Reisverslag uit Vleuten, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu Nog een weekje! - Reisverslag uit Vleuten, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu

Nog een weekje!

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

26 Januari 2008 | Nederland, Vleuten

Vanmorgen was ik om 10 uur weer in Vleuten. Daar werden de reutjes gefotografeerd, omdat er interesse is van een fokker uit Engeland. De heren moesten in show-stand op de foto en dat viel niet mee als je voor het eerst aan de riem loopt...
Na de fotosessie mochten ze even bijkomen bij moeder Shinju en toen gingen ze de auto in, op weg naar het winkelcentrum. Nou, daar aangekomen wilde maar één reutje lopen, de andere twee gingen vol in de remmen. Na wat geduld en voorbijgangers die hen aaiden gingen we relatief vlot het winkelcentrum rond. Na de drukke dag van gisteren gingen we ze verder ook niet belasten. Terug bij de kennel werden ze besnuffeld door hun zussen.
Nu was het de beurt aan de meiden. Ze werden in de auto gezet in de bench naast de bench waar Hiko inzat. We reden naar station Vleuten en daar stond de bus al klaar. Bernadet mocht ook mee op mijn kaart en ook zij kreeg als automobilist een socialisatie met de bus. Ik had Tora in een oude rugzak die als een kangoeroebuidel op mijn buik hing, en Hiko aan de gordel zoals altijd. Hiko negeerde de pup en er was tot mijn grote opluichting geen sprake van agressie van hem naar de pup toe.
Toen we bijna de wijk uit waren stapten we uit en staken over. Bij de bushalte haalde ik Tora uit de rugzak en liet haar even lopen aan de riem. Nou ja... lopen... stilstaan aan de riem werd het meer. Hiko rook aan Tora onder haar staart en ging vervolgens weer over tot negeren. Zij negeerde hem ook. Bij het zusje rook hij ook onder de staart, toen draaide ze om, keek oom Hiko brutaal aan en ja hoor... hij gromde. Ik denk echt dat ik voor hem ook de goede pup heb gekozen! Dit was in ieder geval een goed begin.
Weer in de bus keek Tora geinteresseerd naar buiten en er was bij beide pups geen spoor van wagenziekte! De buschauffeur zei nog: "Als die kleine net zo gemakkelijk wordt als die grote, heb je er straks geen kind aan!" Ben blij met Hiko's goede indruk. Een gemakkelijke hond... ja, voor mij wel!
Toen ik thuiskwam was Harry aan het klussen in de auto. Hij is bezig een plekje voor de pup te maken en het wordt een soort mand op poten van MDF met kamerbreed tapijt bekleed. Hij heeft nu ook de puppykoorts te pakken en of het komt doordat we de pot augurken hebben opengemaakt die we van Irma hebben gekregen bij wijze van zure bommen? Wie zal het zeggen... :-)
Het was dus een zeer geslaagde dag:
1)socialisatie van de reutjes in het winkelcentrum
2)socialisatie van de teefjes met de bus samen met een kennismaking met Hiko
3)Harry die samen met mij uitkijkt naar a.s. zaterdag want...
Dinsdag a.s. krijgen ze hun chip en zaterdag mogen we haar halen!!!! Eindelijk! Hoera!

• 26 Januari 2008 - 20:18

Fabiola Schaad:

Hai hai allebei,

Wat heerlijk om te lezen.
    Toch jou (jullie) meisje die bij jullie gaat passen en horen.
    Hiko en Tora gaan het wel redden samen en de band zal wel eens heel sterk kunnen worden.
    Aftellen nu tot zaterdag en dan komt je hondenkindje eindelijk naar huis toe.
    En dan begint de plezier van zinderlijk maken, opvoeden en alle puppiestreken die daarbij horen.

Wens jullie heel erg veel plezier met Tora.
    Ze gaat je veel brengen lisetje...heel veel.
    Tis een mooie meid in alle opzichten.

Liefs Fabiola

• 26 Januari 2008 - 20:41

IRENE:

Wat een schatje...
    Ze boft maar met jullie!!
    Ik hoop dat ze het goed met de andere honden zal kunnen vinden.

Ik wens jullie heel veel fijne jaren met elkaar.

• 26 Januari 2008 - 21:00

Etoile:

leuke foto's, heb de hele dag aan jullie gedacht. Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat. Tuurlijk heb je de juiste gekozen.

nog een weekje rust en dan begint het leuke leventje. Welterusten saampjes.

• 27 Januari 2008 - 08:21

Geeske:

wat knuffelig allemaal...

ik hoop haar ook gauw te mogen
    zien...

deze week zal wel langzaam gaan!!!!

• 27 Januari 2008 - 12:54

Peter En Betty:

Dat wordt echt feest zaterdag!
    Wat een ontzettend leuk hompedompie.
    Blijven jullie gewoon werken?
    Kan me nl. voorstellen dat je hier geen minuut van wil missen.
    Nog 1 week van heel veel voorpret.

Liefs Peter en Betty

• 29 Januari 2008 - 10:27

Natasja:

Wat spannend zeg! En wat is ze mooi!!!!
    Ik hoop jullie de volgende week samen in de bus te zien want ik wil haar heel graag in levende lijve zien. En ze heeft al zo goed geoefend! Sterkte deze laaste dagen nog met wachten.
    Groeten, Natasja

• 29 Januari 2008 - 13:32

Ankie:

Wel gefeliciteerd! Tora ziet er prachtig uit. Ik ben heel benieuwd te zien hoe ze het bij jullie in huis doet.
    We komen zeker kijken zondag. En beschuit met muisjes lusten we ook.
    Ankie

• 29 Januari 2008 - 21:38

Marion Woltman:

Wat een lekker dier! Dat wordt vast een big happy family. Ben benieuwd naar je verhalen als ze thuis is.

Groet, Marion

• 04 Februari 2008 - 19:57

Agnes:

Wat een leuke site en wat een schat is Hiko. Ook ik ben net bevallen van onze pup Pablo en wat is het heerlijk zo een onbezonnen wezentje. Pablo is een Cane Corso en sinds 31 januari bij ons, we zijn zo stapelgek op hem...ook RoXy mijn Jackpoedel is een toppertje.

Ik wens jullie veel geluk met Hiko.

Agnes Merlijn (zus van Betty)