Trots en nog niet gesloopt!
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
06 Februari 2008 | Nederland, Utrecht
’s Morgens snuffelden Tora en kleine grijze kat Snorri aan elkaar. Dat zit wel goed tussen die twee! Zelfs Nille-poes met het korte lontje verdraagt Tora verbluffend goed. Toen Tora gisterenavond sliep kwam Nille even voorzichtig snuffelen aan de pup.
Vanmorgen gingen we voor het eerst met zijn drieën met de bus en liepen we in een half uurtje naar de bushalte in Houten. Onderweg ontdekte Tora mijn stok, of liever gezegd: de dop van mijn stok. Bij elke stap hing ze bijna met haar gebit in de dop en ik moest dus goed uit mijn doppen kijken om niet te struikelen, hihi!
Bij de halte was een vrolijke meid die ook vaak die bus neemt helemaal in beslag genomen door Tora. Ze stak zelfs geen sigaret op (Honden zijn goed voor de gezondheid van de mens, nietwaar) en iets later kwam Natasja ook. Leuk dat ze de pup nog kon zien voordat ze naar Engeland emigreert! Tora viel in slaap met haar kop op Natasja’s schoen in het gangpad, en Hiko lag meer aan de kant op een iets hoger stukje dat paste bij zijn status.
Op Utrecht Centraal hoefde Tora niet meer te plassen op het perron, wat ze maandag nog deed, en chauffeur Monique heeft de kleine een grote knuffel gegeven vlak voordat lijn 7 stopte bij de uitstaphalte. Robbie Prins wenkte of ik mee wilde, en dat was mooi gemakkelijk! Hij zette me voor de deur van de praktijk af, wat niet onopgemerkt bleef in de buurt. In de flat schuin achter de praktijk werd meteen de conclusie getrokken dat Hiko en de kleine inu met mij uit de bus kwamen!
Harry had een vrije dag en sliep eerst lekker uit. Hij wilde me eigenlijk wegbrengen maar kon er mee leven dat ik de bus nam als ik Hiko maar thuis liet. Ik kon het echter niet maken om de brombeer thuis te laten en met die kleine van hem weg te gaan. Hij doet nog steeds zo zijn best! Hij snuffelt steeds vaker onder haar staart en ook houdt hij in de gaten waar ze loopt. In de bushalte stopte een auto en mensen stapten uit en Hiko begon te blaffen, Dat heeft hij niet eerder gedaan, dus hij is extra waaks. Natuurlijk bromt hij ook regelmatig, want het zou eens opvallen dat hij haar toch ook wel spannend vindt :-)
Op de praktijk geniet Hiko van de rust in de bench op zijn eigen vertrouwde plekkie, terwijl de kleine ligt te slapen of lekker met klanten aan het spelen is.
Vandaag kwamen Corinne en haar moeder de honden nog even verwennen. Tora heeft haar eerste kadootje uitgepakt: een hamsterknuffel, en Hiko kreeg een buffelhuid kluif. Lief en geweldig dat ze aan Hiko ook dacht! Het uitpakken van het kadootje vond Tora al mooi genoeg! Lekker scheuren met het papier en nog een knuffelhamster op de koop toe! Ook heeft ze de rolstoel van moeder aan alle kanten besnuffeld, en da's mooi voor de socialisatie!
Ondertussen kwam Harry Tora ophalen om op zijn vrije dag van de pup te genieten. Nu stond er een bench zonder pup achter me, en vol knuffelbeesten. Dat gaf wel wat vragen van klanten, en Truus vroeg waar de kleine was en vond dat ze moesten verbieden om haar hier vandaan te ontvoeren…
Ondertussen zat Tora bij de kat Ben. De twee dreumesen hebben al dicht bij elkaar gezeten, maar als ze te dicht bij elkaar kwamen moest Ben toch even blazen. Schattig was dat toen Tora in slaap viel Ben met zijn pootje haar letterlijk af zat te tasten.
Hiko kreeg de RRrrr toen ik hem uit ging laten. Hij rent dan grommend rondjes om zijn as, en als je niet beter wist ziet het er dreigend uit. Hij was alleen even zijn overtollige energie aan het lozen nu die kleine niet in zijn poten of staart kon hangen!
Onderweg naar huis was Tora moe van de nieuwe indrukken. Thuis nog een stukje gelopen en de honden en katten gevoerd en om 23.30 was het bedtijd. Tora werd in de bench gezet, deurtje dicht en slapen.
06 Februari 2008 - 20:16
Betty En Peter:
Jongens, wat een lekker wolig humpedumpie hondekind. Te gek! Kattenmens dat ik ben, hier ga ik helemaal van overstag. Lissetje ik had het plan opgevat om naar de praktijk te komen deze week, helaas door 2 door de griep gevelde medewerkers was het niet mogelijk. Kan het volgene week nog? Dan maar geen beschuit. Ik beloof je dat Hiko de meest prominente plaats zal innemen bij de begroeting, tenslotte heeft hij de oudste rechten en dat luistert nauw. Inmiddels hebben wij er een gast bij, een mini kopie van Kees, waarschijnlijk een exemplaar van nieuwe buren, hij is goddelijk en honds brutaal. Ik krijg steeds een schokje als hij binnenkomt want het is Kees, Lisette ik mis dat jong nog steeds vreselijk.
Geniet, geniet van jullie Thora!
Liefs voor het hele gezin
Peter en Betty