Ondergepoept en uitgewaaid
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
01 April 2008 | Nederland, Utrecht
Eerst kwam een labradorpup die de slaappillen van de eigenares had opgegeten en die uitgebraakt moesten worden.
Later stond een rottweilerpupje op tafel, en die was zo vreselijk bang... De eerste 2 maanden had ze in een zeer prikkelarme omgeving gezeten bij een agressieve moederhond. De twee weken daarna had de eigenares haar alleen bij haar gehouden en niet gesocialiseerd met verkeer, mensen, honden, enz. De arme stakker is zo vreselijk bang en de eigenares wist er toaal niet mee om te gaan. Triest is dat...
Toen de hond van tafel werd getild sloegen volledig de stoppen door. Als een nijlpaard plaste en poepte ze de boel (en mij :-( ) onder. Gelukkig kwam ze vrij snel bij zinnen. Het was weer een prachtig voorbeeld hoe vreselijk belangrijk een goede socialisatie bij een pup is!
Gelukkig had ik nog een reservebroek en dito T-shirt liggen en na een wasbeurt en schone kleren kon ik de rest van de dag weer aan.
Tora kan ook al goed aanwijzen wat er nog schoongemaakt moet worden. Hiko vond mijn vest ook vreselijk interessant ruiken... BAH!
Bij het rondje langs de vijver kwamen we de shiba's nog tegen. Ik hield Tora al een beetje in, maar Yvonne drong er op aan om het de honden te laten uitzoeken. Feeksje Tora dook meteen op Nika en ik plukte haar er weer vanaf. Die kleine blaag hoeft nou ook weer geen winnaarservaringen op te doen met agressief gedrag! Gelukkig reageerde ze daarna meteen op een stemcorrectie, en konden we in vrede verder wandelen.
Zoals je aan de vormgeving kuint zien zijn we van 3 tot 13 april op vakantie. Achteraf zal ik jullie wel weer helemaal bijpraten op de computer!