Drukte in de hondenbadkamer - Reisverslag uit Vleuten, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu Drukte in de hondenbadkamer - Reisverslag uit Vleuten, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu

Drukte in de hondenbadkamer

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

27 Juni 2008 | Nederland, Vleuten

Wat een hectische dag... Eerst ging de wekker om kwart voor 5. Har heeft vroege dienst en het was tijd om mijn bijdrage aan de verkeersveiligheid van Utrecht te doen: een bak koffie in de duffe chauffeur gieten!
Daarna nog even teruggekropen in bed en er wat later weer uit voor een rondje met de hondjes en direct door naar de fysio. Terug thuis moest ik meteen weer door naar Vleuten om Tora te wassen voor de hondenshow morgen. Vanmorgen hadden Bernadet al Hiko's zus Shinju en Tora's broertje Toshi gewassen. Tequila riep haar Oe-wra wra toen we binnenkwamen en in de badkamer waren er nog 3 honden om door de wasstraat te gaan. Toen we binnenkwamen was Bernadet de mooie malamutereu Inori aan het baden en daarna was Tora aan de beurt. Inori is meestal brommerig naar me, maar wat blijkt: hij heeft een ontzettende hekel aan Tora's knappe broer van 2 1/2 jaar oud: Ryoku. Als ik bij Inori kom heb ik al een grote begroeting van Ryoku gehad en ruik naar hem. Dan hoeft Inori me dus al niet meer!
Ricardo kwam ook nog even kijken en toen werden we per ongeluk opgesloten door zijn moeder Trees, die op de automatische piloot de knip op de buitenkant van de badkamerdeur deed. Ricardo (en wij ook) kon er dus niet meer uit. Gelukkig had ik mijn mobiel op zak en kon ik bellen, waarna Trees ons kwam bevrijden. Scheelde Bernadet een paar rauwe stembanden...
Tora's zus uit een eerder nest Okami was de laatste die in bad moest, en Esther ontfermde zich over haar terwijl Bernadet Tora droogföhnde.
Tora trok de meest fantastische gezichten, en vooral haar koppie bij het nagels knippen wil ik je niet onthouden!
Hiko was blij dat hij niet in bad hoefde, maar vertrouwde het toch niet helemaal. Ik heb veel respect voor Bernadet die samen met Esther een flinke klus klaarde, en dat terwijl ze op haar werk ook enorm druk is!
Toen weer door naar mijn werk en om 6 uur zat ik aan de eerste bak thee sinds 5 uur 's morgens... Geen tijd gehad, ook niet om te eten... Maar alles was voor elkaar!
Nog een druk avondspreekuur gehad en om 21.30 uur reden we richting huis, samen met hondentante Irma, die morgen meegaat naar de hondenshow en dus 2 benches in de auto geladen moest krijgen. Met hulp van de sterke man Harry is alles voor elkaar gemaakt voor de grote dag morgen.

• 01 Juli 2008 - 19:45

Irene:

Wat blijft er weinig over van een door natte hond....
    Magertjes.
    Gelukkig dat er een fohn is.
    Vindt hij het lekker om in bad te gaan?? Hij stond er erg rustig bij.