Onweer
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
26 Mei 2009 | Nederland, Houten
Het spookte behoorlijk buiten. Slagregens sloegen tegen de ruiten en het flitste en flitste maar. Tora lijkt nergens last van te hebben. Ze heeft ook minder aanleg voor angst dan Hiko, lijkt het wel. In de huiskamer had ik de luxaflex dichtgedaan voor Hiko, maar Tora wurmde net zo lang met haar wijsneus totdat ze een kier had om naar buiten te kijken! Heerlijk beest! Ik genoot van mijn onverschrokken meisje!
Harry heeft een vroege 5-serie diensten en gelukkig was het ergste net voorbij toen hij naar zijn werk moest.
Later die dag stond dit in de krant:
“Noodweer heeft vannacht en vanochtend in grote delen van Nederland veel overlast veroorzaakt. De totale schade wordt geschat op 10 miljoen euro. Door omgewaaide bomen en wateroverlast waren delen van snelwegen afgesloten en ontstonden lange files. Ook het treinverkeer heeft veel last van omgevallen bomen en blikseminslag. Lokaal vielen er vannacht hagelstenen van 5 centimeter. Op een aantal plaatsen is brand uitgebroken na blikseminslag of kregen mensen te maken met wateroverlast. Ook waren er zware windstoten, waardoor bijvoorbeeld in Amersfoort een dak van een school waaide. Noodweer zoals vannacht komt één keer per 5 à 10 jaar voor. Het was dus een uitzonderlijke gebeurtenis. Er zijn ongeveer 75.000 bliksemontladingen geweest.”(Bron NOS nieuws)