Oempf-oempf-dag - Reisverslag uit Leusden, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu Oempf-oempf-dag - Reisverslag uit Leusden, Nederland van Lisette Zweers-van der Staak - WaarBenJij.nu

Oempf-oempf-dag

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

09 Augustus 2009 | Nederland, Leusden

’s Nachts moest Irma er uit. Ze had de auto opengelaten zodat Tora op de voorstoel en Hiko in de laadruimte achter kon liggen. Tora had zich echter in de nesten gewerkt. Ze was aan haar riem via de voorstoel naar de achterbak gesprongen en kon niet veel kanten meer op. Hiko was naar buiten gevlucht en vloog tante om de nek toen ze uit de tent kwam. Hij was zo blij met haar. Irma manoeuvreerde Tora weer naar de voorkant en Hiko wist niet hoe snel hij op het voorgewarmde plekje in de achterbak moest komen. Hij was Irma heel, heel dankbaar!
’s Morgens lagen ze nog keurig zoals Irma ze had achtergelaten. Ik was doodmoe, had loden armen en benen en een onrustige nacht gehad. Ik schoof het op een erg drukke week, maar later bleek het een virusje te zijn. Har had het ook, maar had er koorts bij en was er dus veel zieker van.
Ik liet de honden uit en vond een route die ook met een rolstoel te doen was, voor het geval Irma ook nog een boswandeling wilde doen.
Wat een luxe… Terug bij de tent stonden koffie en thee al klaar en kon ik zo aanschuiven. Heerlijk en gezellig. Dat overkomt me normaal nooit! Mensen om ons heen begonnen op te breken en wij haakten en breiden nog een toertje.
’s Middags had ik een enorme dip en moeite om mijn ogen open te houden. Rond tweeën braken wij ook de tent af want die was nu prachtig kurkdroog en het was goed tegen de slaap. Na nog een toertje handwerken stelde ik maar voor om te gaan wandelen, om niet in slaap te vallen. De drukke fietspaden of mul zand gaven me ook niet de nodige rust. Toch was iets later de ergste dip over. Hèhè… eindelijk!
Hiko had nog een geweldig moment. Hoewel Tora de meest onbeschofte boeren kan laten was vandaag Hiko aan de beurt. Qua volume haalde hij het bij lange na niet bij zijn nichtje, maar ik kon zijn boer op de foto vastleggen en dat ziet er enorm grappig uit!
We warmden een uit Frankrijk meegebracht blik cassoulet op, na een ontdekkingsreis over het kampeerterrein voor een blikopener. Het bleek echt blikvoer te zijn,dus die nemen we niet meer mee uit Frankrijk.
Na de afwas hebben we de laatste boel verzameld en ingepakt, liep ik nog een rondje over het terrein en reden we weer naar huis. Het was een heel gezellig en ontspannen weekend geweest!

Wel lekker is onderstaand recept uit la douce France van een cassoulet, maar niet geschikt voor op de camping!

Cassoulet hoe 't echt moet:
250 g lamsbout met been
1 laurierblaadje
1 mp tijm

Bereiding
Laat de bonen 12 uur weken.
Giet ze af en kook ze een uur in vers water met de bestoken ui en de mergpijp. Bak ondertussen de blokjes spek langzaam uit. Haal het spek uit de pan en bak het lamsvlees rondom aan. Hou dit ook apart.
Fruit de gesnipperde ui, wortel en de knoflook in het vet. Voeg laurierblaadje, tijm, tomaten, vlees en het spek toe. Doe er zoveel van het bonenkookvocht bij tot het onderstaat en sudder zachtjes anderhalf uur tot het vlees gaar is.
Doe bonen, knoflookworst en vlees in een vuurvaste aardewerken casserol, bestrooi met paneermeel. Zet de casserol in een oven op 150 graden Celsius.
Breek met een lepel het ontstane korstje na 20 minuten. Herhaal dit nog enige malen, en bedruip het oppervlak met achtergehouden kooknat. Na 2 uur is de cassoulet klaar.