Gebroken scheurkies van Hiko
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
15 Februari 2010 | Nederland, Utrecht
Bij de hondentandarts kreeg Hiko een lichte narcose. Ik stond wijdbeens met de kop van Hiko tussen mijn knieën. Zowel Hiko’s billen als de mijne waren richting dierenarts die het had over: Zo, en nu een klein prikje in de bil…”, waarop ik vroeg: “Je neemt toch wel de goede bil, hè?”. Toen de Hiek sliep werd het gat iets uitgeboord, een onderlaagje van composiet aangebracht en een degelijke ouderwetse amalgaamvulling er in gelegd. Om het openliggende tandbeen te beschermen legde de assistente nog een fluorkapje aan over de kies en nu hopen we dat de resten van de kies behouden kunnen blijven. Er wordt voor amalgaam gekozen omdat het veel sterker is dan de nieuwerwetse mensenvullingen. Met hondenkaken wordt veel meer kracht uitgeoefend dan met mensenkaakjes.
Met een tweede prikje werd Hiko weer wakker gemaakt en even later reden we weer naar huis. Het werd een heel rustig dagje verder…
03 November 2012 - 10:47
Rijff:
Ik wil graag adressen van goede hondentandartsen. Ben bang dat mijn hondje er een nodig heeft.